Laadpaal aan huis

Elektrisch rijden is de toekomst. Niet alleen is het beter voor het milieu, je bespaart ook op brandstofkosten. Maar wat heb je aan een elektrische auto als je niet gemakkelijk kunt opladen? Daarom biedt Duteco een professionele installatie van een laadpaal aan huis. Laad je auto op terwijl je slaapt en word elke ochtend wakker met een volle accu.

Waarom een laadpaal aan huis?

Thuis je auto opladen is niet alleen handig, maar biedt ook andere voordelen:

Je hoeft niet meer op zoek naar een openbare laadpaal en de auto is altijd klaar om direct mee weg te rijden.

Thuis opladen is vaak goedkoper dan openbare laadpunten, vooral als je gebruikmaakt van dynamische tarieven voor stroom.

Je kunt de auto slim opladen met duurzame energie als je zonnepanelen hebt. 

Het installatieproces van een laadpaal bij Duteco

De installatie van een laadpaal aan huis is een taak die precisie en ervaring vereist. Bij Duteco hebben we een vast installatieproces om ervoor te zorgen dat de laadpaal optimaal werkt en veilig is in gebruik.

Plaatsbepaling

Onze installateurs evalueren de woning om de ideale plek voor de laadpaal te bepalen. We houden rekening met factoren, zoals de afstand tot de meterkast, de parkeerplaats en de toegankelijkheid.

Voorbereidend werk

Voor de installatie moet soms voorbereidend werk verricht worden, zoals het graven van een geul voor de stroomkabel of het upgraden van het stroomnetwerk of de meterkast. We zorgen ervoor dat dit werk efficiënt en veilig wordt uitgevoerd.

Installatie van de laadpaal

Onze gekwalificeerde installateurs plaatsen de laadpaal en sluiten deze aan op het stroomnet. Ze zorgen ervoor dat de laadpaal correct functioneert en veilig is voor gebruik.

Instructie

Na de installatie leggen we uit hoe je de laadpaal kunt gebruiken en hoe je deze optimaal kunt inzetten. We geven je ook tips over hoe je het laadproces kunt versnellen en hoe je slim kunt opladen met duurzame energie, door bijvoorbeeld zonnepanelen .

Nazorg

We staan klaar om eventuele vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden na de installatie. Als er iets met de laadpaal gebeurt, of als je onderhoud nodig hebt, kun je altijd op ons rekenen.

Het is onze missie om het elektrisch rijden zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk te maken. Dat is waarom we een laadpaal aan huis leveren die aansluit bij jouw behoeften en die van de elektrische auto.

Veelgestelde vragen over laadpaal aan huis

Het type laadpaal dat je nodig hebt, hangt af van je auto en het stroomnetwerk. We kunnen je adviseren over de beste oplossing voor jouw specifieke situatie.

Ja, je kunt de stroom die de zonnepanelen opwekken uitstekend gebruiken om je auto op te laden. Dit maakt elektrisch rijden nog duurzamer.

De laadtijd hangt af van de capaciteit van je laadpaal en de accu van je auto. Met een laadpaal aan huis is de accu van de auto meestal binnen een paar uur opgeladen.

Vakkundig & erkende professionals

Laadpaal installatie via Duteco

Wil jij een eigen laadpaal bij je woning? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag direct een offerte aan.

Een load balacing module voor een laadpaal meet en verdeelt de elektrische belasting van uw woning om de beschikbare energie gelijkmatig te verdelen. Dit optimaliseert de laadprstaties en voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnetwerk in de woning.

Contact opnemen