Ventilatie systeem onderhoud

Goede ventilatie is ontzettend belangrijk voor het behoud van een gezonde en comfortabele leefomgeving. Bij Duteco zijn we experts in het onderhoud van alle ventilatiesystemen. Onze gekwalificeerde monteurs zorgen ervoor dat jouw systeem efficiënt werkt en bijdraagt aan een optimale luchtkwaliteit in huis.

Voordelen van regelmatig ventilatie onderhoud

Regelmatig onderhoud van je ventilatiesysteem biedt tal van voordelen. We lichten ze graag toe.

Onderhoud zorgt voor een efficiënte verwijdering van stof, pollen en andere luchtverontreinigende stoffen uit je leefruimte.

Een schoon en goed onderhouden ventilatiesysteem werkt efficiënter, wat kan leiden tot lagere energiekosten.

Regelmatige controles en tijdige reparaties kunnen de levensduur van je ventilatiesysteem verlengen.

Schone lucht kan bijdragen aan de vermindering van allergieën en ademhalingsproblemen.

WTW onderhoud

Wij bieden zowel een serviceabonnement aan als een eenmalige reiniging. 

€329,- eenmalig

Ventilatie onderhoud eenmalig

€229,- eenmalig

Ventilatie onderhoud serviceabonnement

€34,50 eenmalig (toestelkeuring en eerste onderhoud) + 4,39 per maand

Bij Duteco heb je de keuze tussen een eenmalige reiniging en een serviceabonnement. Heb je een nieuwe ventilatiebox nodig? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Tips voor het onderhoud van je ventilatiesysteem

Hoewel professioneel onderhoud essentieel is, zijn er enkele stappen die je zelf kunt nemen om het ventilatiesysteem in goede staat te houden. We geven je graag een aantal tips.

Houd luchtventielen schoon

Zorg ervoor dat de luchtventielen in je woning regelmatig worden schoongemaakt om stofophoping te voorkomen.

Vervang de filters regelmatig

Afhankelijk van de luchtkwaliteit in je omgeving, moeten de filters elke 3 tot 6 maanden worden vervangen.

Houd de ventilatiebox vrij

Zorg ervoor dat de omgeving van de ventilatiebox vrij is van obstakels om een onbelemmerde luchtstroom te garanderen.

Veelgestelde vragen over ventilatie onderhoud

We raden aan om je ventilatiesysteem met warmteterugwinning minimaal één keer per jaar professioneel te laten onderhouden. Afhankelijk van de omstandigheden, zoals de luchtkwaliteit in de omgeving, kan het nodig zijn om vaker onderhoud uit te laten voeren. Het wordt daarnaast aangeraden om het mechanische ventilatiesysteem zonder warmteterugwinning minimaal een keer per twee jaar professioneel te laten onderhouden.

Als algemene regel raden we aan om de filters van een WTW ventilatiesysteem minstens eens per twaalf maanden te vervangen. Als je in een gebied woont met veel stof of andere luchtverontreinigende stoffen, moet je de filters vaker vervangen.

Er zijn een paar indicatoren die erop kunnen wijzen dat je ventilatiesysteem onderhoud nodig heeft. Deze omvatten onder andere een verminderde luchtkwaliteit in je huis, vochtproblemen, toegenomen stofophoping, ongewone geluiden uit het systeem en een stijging van de energierekening, wat kan wijzen op een verminderde efficiëntie.

Het negeren van het onderhoud van je ventilatiesysteem kan leiden tot veel problemen, waaronder verminderde luchtkwaliteit, verhoogde energiekosten, vochtproblemen, schimmelvorming en mogelijke gezondheidsproblemen door de circulatie van verontreinigde lucht. Bovendien kan het de levensduur van het systeem verkorten en kan het leiden tot dure reparaties in de toekomst.

Wanneer jouw ventilatiesysteem niet gerepareerd kan worden, adviseert ons team van professionals je over de beste vervangende opties die beschikbaar zijn, rekening houdend met je specifieke behoeften en budget. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je geniet van een optimale luchtkwaliteit in huis, ongeacht de omstandigheden.

Mechanische ventilatiebox of WTW ventilatie unit vervangen

Als je mechanische ventilatie box of WTW ventilatie oud wordt of tekenen van slijtage vertoont, kan dit de efficiëntie van je ventilatiesysteem en de luchtkwaliteit in je huis beïnvloeden. Het vervangen van je ventilatiebox of WTW ventilatie kan in deze gevallen essentieel zijn. Wanneer we hier tijdens het onderhoud achter komen, brengen we je hier altijd van te voren van op de hoogte. Ons team van experts helpt bij het kiezen van het juiste model dat past bij jouw behoeften en budget. We zorgen voor een naadloze installatie met minimale overlast en maximaliseren de prestaties van het ventilatiesysteem om een gezonde en comfortabele omgeving te garanderen.

Ventilatie onderhoud door Duteco

Neem contact op met Duteco voor hoogwaardige, professionele onderhoudsservices voor je ventilatiesysteem. Ons team van experts staat klaar om je te helpen bij het creëren van een gezonde en veilige woonomgeving.

Contact opnemen