Warmtepomp kopen

Zoek je naar een manier om je woning duurzaam te verwarmen, zonder daarmee een hoge energierekening of een grote impact op het milieu te hebben? Overweeg dan een warmtepompinstallatie van Duteco. Dankzij onze jarenlange ervaring en gedegen kennis op het gebied van duurzame installatietechniek, bieden we je de perfecte oplossing voor jouw woning.

Duurzame verwarming met een warmtepomp

Bij Duteco begrijpen we dat de toekomst van verwarming duurzaam is. Warmtepompen bieden een energie-efficiënte en milieuvriendelijke oplossing, die perfect aansluit bij de toenemende behoefte aan groene technologie. Of je nu op zoek bent naar een hybride warmtepomp of een all-electric variant, onze experts adviseren je over de ideale oplossing voor jouw woning. Ontdek hoe je vandaag nog stappen kunt zetten naar een duurzamere toekomst met Duteco.

Waarom een warmtepomp van Duteco?

Warmtepompen gebruiken warmte in natuurlijke bronnen, zoals grond, lucht en water om je huis te verwarmen; een veel efficiënter proces dan traditionele verwarmingssystemen.

Door het gebruik van hernieuwbare energie verminder je jouw CO2-uitstoot drastisch en draag je bij aan een betere wereld.

We bieden zowel hybride, all-electric, en lucht/water en grondgebonden warmtepompen aan, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw specifieke situatie past.

Hoewel de initiële investering in een warmtepomp hoger kan zijn, leidt het lage energieverbruik tot aanzienlijke besparingen op je energierekening op de lange termijn.

Duteco combineert de jarenlange ervaring op het gebied van duurzame techniek met kwalitatief hoogwaardige apparatuur en materialen, om jou zo van het beste advies te voorzien en kwaliteit te bieden.

Jouw partner in duurzame technologie

Als toonaangevende totaalinstallateur in duurzame technologie, staan we bij Duteco klaar om je te helpen de transitie te maken naar energie-efficiënte verwarming van jouw woning. Onze expertise, opgebouwd door de combinatie van jarenlange ervaring en altijd op de hoogte zijn van de laatste technieken, stelt ons in staat om de perfecte warmtepomp voor jouw situatie te adviseren. Laat ons je helpen jouw woning klaar te maken voor de toekomst.

Warmtepomp laten installeren? Controleer de regelgeving

Niet iedereen mag zomaar een warmtepomp of airco installeren. Als monteur moet je hier een geschikt F-gassen certificaat voor hebben. Daarnaast moet je als bedrijf een bedrijfscertificaat hebben. Bij Duteco werken uitsluitend F-gassen monteurs die in het bezit zijn van dit certificaat, tevens beschikken wij als bedrijf over het bedrijfscertificaat en zijn we STEK erkend airconditioning en warmtepomp specialist.

Waarom een F-gassen verordening?

Airconditioningsystemen en warmtepompen beschikken over gefluoreerde broeikasgassen (koudemiddelen). Deze gassen zijn bijzonder schadelijk voor het milieu. Om het milieu te beschermen is er Europese wetgeving die precies regelt hoe om te gaan met deze gassen.

Wat houdt deze verordening in?

Om het milieu te beschermen is er afgesproken dat alleen vakkundig opgeleide installateurs koeltechnische handelingen mogen verrichten aan een airconditioningsysteem of aan warmtepomp installaties. Daarnaast moet het bedrijf zelf ook gecertificeerd zijn. Hierop worden strenge controles uitgevoerd. Er worden strenge eisen gesteld aan een correcte koudemiddelen boekhouding, gereedschappen, meetinstrumenten en registratie van installaties.

Wat mag wel en wat mag niet?

Als het een gesloten systeem betreft, bijvoorbeeld een mobiele airco of een monoblock warmtepomp, dan mag iedere installateur deze verkopen en installeren. Gaat het om een warmtepomp splitsysteem (bijvoorbeeld een lucht/water split, multisplit of VRF installatie) of grondgebonden warmtepomp waarbij koeltechnische handelingen moeten worden uitgevoerd, dan moet je in het bezit zijn van een geldig F-gassen certificaat én moet het bedrijf ook gecertificeerd zijn. Directe verkoop van dit soort systemen aan consumenten, zonder deze te installeren en in bedrijf te stellen, is niet toegestaan. Bovendien is het zo dat de meeste fabrikanten garanties niet honoreren indien het systeem niet aantoonbaar door een gecertificeerd bedrijf en persoon geïnstalleerd en in bedrijf gesteld is. Controleer dus altijd of de installateur beschikt over de juiste papieren.

Veelgestelde vragen over een warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel, terwijl een all-electric warmtepomp volledig zelfstandig functioneert. Dit maakt de hybride optie ideaal voor renovatieprojecten, en de all-electric versie perfect voor nieuwbouw.

Niet elke woning is zo maar geschikt voor een warmtepompinstallatie. De geschiktheid van een warmtepomp hangt af van verschillende factoren, zoals de gezinssamenstelling en hun benodigde hoeveelheid tapwater, de isolatiewaarden van vloer, wanden, ramen en dak van de woning en het huidige afgifte systeem. Ons team van specialisten adviseert jou over de beste oplossing voor jouw specifieke situatie.

De installatietijd van een warmtepomp kan variëren, afhankelijk van het type warmtepomp en de specifieke situatie van jouw woning. Onze ervaren en gecertificeerde monteurs streven ernaar om elke installatie zo efficiënt en soepel mogelijk te laten verlopen.

Vakkundig & erkende professionals

Warmtepomp kopen bij Duteco

Kies vandaag nog voor een duurzame toekomst met Duteco. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek over een warmtepompinstallatie voor jouw woning. Ons team van specialisten staat klaar om alle vragen te beantwoorden en de perfecte warmtepompoplossing voor jou te vinden. Samen bouwen we aan een groenere wereld!

Contact opnemen